Κώστας Κεντέρης, ο απίθανος...
XXVII. ΣΙΔΝΕΥ 2000
Οι αγώνες του Σίδνευ θεωρούνται μαζί με τους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης ως οι πλέον επιτυχημένοι και οπωσδήποτε κερδοφόροι Ολυμπιακοί των τριάντα τουλάχιστον τελευταίων ετών. Έγιναν στο χρονικό διάστημα 15 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2000.

Η Ελλάδα κατετάγη 20η στην ανεπίσημη κατάταξη με βάση τα μετάλλια. Οι 'Ελληνες αθλητές κατέκτησαν 13 μετάλλια από τα οποία τα τέσσερα ήταν χρυσά, τα έξι ασημένια και τα τρία χάλκινα. Σίγουρα το χρυσό μετάλλιο του Κώστα Κεντέρη στον δρόμο των 200 μέτρων ήταν η πιο ευχάριστη έκπληξη των αγώνων όσον αφορά την ελληνική συμμετοχή. Εντυπωσιακή υπήρξε και η παρουσία της ομάδας της άρσης βαρών με την κατάκτηση δύο χρυσών, δύο ασημένιων και ενός χάλκινου μεταλλίων.

Κώστας Κεντέρης
Εμφανίστηκε στο αθλητικό προσκήνιο ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού αθλητισμού. Είχε άλλωστε καταλάβει την 6η θέση στα 400μ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων της Σεούλ. Ένας τραυματισμός όμως ανέκοψε την πορεία του και η αμφισβήτηση ήλθε.
Ο Κώστας Κεντέρης όμως ήταν αποφασισμένος να επιστρέψει δριμύτερος. Έβδομος με την ομάδα 4Χ100 στο Παγκόσμιο του 1998, δείχνοντας ότι είναι πλέον καλά στην υγεία του.
Και δύο χρόνια αργότερα, έγραψε την πρώτη σελίδα της «χρυσής» ιστορίας του. Ο «γιός του Αιόλου» άφησε εμβρόντητους αντιπάλους και θεατές στο Ολυμπιακό Στάδιο του Σίδνεϊ κερδίζοντας κατά κράτος τα φαβορί. Τη διετία που ακολούθησε απέδειξε ότι το θαύμα του Σίδνεϊ δεν ήταν μια... φωτοβολίδα. πρώτος στο Παγκόσμιο του Έντμοντον, «χρυσός» και στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου. Πέρυσι δεν αγωνίσθηκε στο Παγκόσμιο του Παρισίου, όμως εφέτος είναι έτοιμος να ικανοποιήσει τους φιλάθλους που θα γεμίσουν το ΟΑΚΑ για να τον εμψυχώσουν.

Εναρξη:15/9/2000
Λήξη:1/10/2000
Χώρα:Αυστραλία (AUS)
Αθλήματα:28
Αγωνίσματα:300
Χώρες:199
Αθλητές:6582
Αθλήτριες:4069
Δείτε τα γραμματόσημα των Ολυμπιακών Αγώνων 1896-2000