Ρεκόρ θεατών...
X. ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ 1932
Οι αγώνες του Λος Αντζελες είχαν πάρα πολύ μεγάλη προσέλευση κοινού. Την τελετή έναρξης την παρακολούθησαν πάνω από 100. 000 θεατές στο περίφημο στάδιο Κολοσσαίο, το οποίο χτίστηκε ειδικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η μεγάλη αυτή οργανωτική επιτυχία οφείλεται κυρίως στην σωστή προετοιμασία των εγκαταστάσεων, στην συμμετοχή σε εθελοντική βάση ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού της πόλης των Αγγέλων, στις άριστες καιρικές συνθήκες και τέλος στην συστηματική διαφήμιση του γεγονότος.

Οι συμμετοχές χωρών αλλά και αθλητών ήταν περιορισμένες συγκριτικά με την προηγούμενη Ολυμπιάδα του Αμστερνταμ, αφού η μεγάλη απόσταση από την Γηραιά Ήπειρο έκανε ιδιαίτερα δαπανηρή την μετακίνηση. Στις καινοτομίες των αγώνων πρέπει να συμπεριληφθεί και η κατασκευή για πρώτη φορά ολυμπιακού χωριού - το οποίο αποτελείτο από 700 σπιτάκια - στο οποίο διέμειναν στην διάρκεια των αγώνων μόνο οι αθλητές και όχι οι αθλήτριες οι οποίες στεγάστηκαν σε ξενοδοχεία.

Η εμφάνιση του μόλις 17 ετών αμερικανού Καρ συγκλόνισε τον κόσμο. Αν και ένα χρόνο πριν από τους ολυμπιακούς αγώνες είχε υποστεί συντριπτικά κατάγματα και στα δύο πόδια, κατόρθωσε να νικήσει στο δρόμο των 400μ επιτυγχάνοντας μάλιστα και νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Στα 400μ με εμπόδια οι δύο πρώτοι αθλητές κατέρριψαν το παγκόσμιο ρεκόρ. Ως νέο παγκόσμιο ρεκόρ δεν αναγνωρίστηκε ο χρόνος του ολυμπιονίκη Τίσνταλ από την Ιρλανδία αλλά του δεύτερου αμερικανού Τέιλορ, γιατί σύμφωνα με τους τότε ισχύοντες κανονισμούς δεν έπρεπε αυτός που δημιουργούσε νέο ρεκόρ να ρίξει κάποιο εμπόδιο, πράγμα που είχε κάνει ο πρώτος νικητής. Οι κριτές στον αγώνα των 3. 000μ στηπλ από λάθος υπολογισμό άφησαν τους αθλητές να τρέξουν έναν γύρο παραπάνω. Κανείς όμως δεν έκανε ένσταση κατά του πρώτου νικητή ο οποίος ήταν από την Φιλανδία, γιατί είχε κερδίσει με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.
Στέλα Γουόλς (Στανισλάβα Βαλασίεβιτς)
Μία πολύ δυναμική αθλήτρια, υπήρξε η πρώτη γυναίκα που στις 100 γυάρδες έσπασε το φράγμα των έντεκα δευτερολέπτων. Θα αγωνιζόταν ως αθλήτρια των ΗΠΑ αν δεν έμενε άνεργη. Τότε οι Πολωνοί της πρόσφεραν δουλειά στην πολωνική πρεσβεία στις ΗΠΑ, με την προϋπόθεση να αγωνιστεί με τη σημαία της Πολωνίας. Πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ με χρόνο 11.9. Έλαβε μέρος και στους Ολυμπιακούς του 1936, όπου ήρθε δεύτερη μετά την αμερικανίδα Έλεν Στέφενς για την οποία υπήρξε καταγγελία από Πολωνό δημοσιογράφο ότι ήταν άνδρας. Οι διοργανωτές απάντησαν ότι είχε περάσει από έλεγχο φύλου και δε διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο.

Εναρξη:30/7/1932
Λήξη:14/8/1932
Χώρα:ΗΠΑ (USA)
Αθλήματα:14
Αγωνίσματα:117
Χώρες:37
Αθλητές:1281
Αθλήτριες:117
Δείτε τα γραμματόσημα των Ολυμπιακών Αγώνων 1896-2000